Câştigătorii concursului NEWCOMERS PADINA FEST 2016

July 19th, 2016

Concursul Padina FEST 2016 NEWCOMERS s-a încheiat. Eligibile pentru concurs au fost 16 trupe, iar pe baza votului publicului s-au calificat pentru etapa finală doar 10 dintre ele, respectiv: Modiwo, Guvid, Harlequin_Jack, Tertip, Trupa Unda, The Youngest of my Sons, Bulletproof Thrash, Fried Friend, STEMA.
Juriul format din: Florin Oslobanu (Control Club), Andi Mitroi (Summer Well Festival), DJ HEFE (Coma), Bogdan Șerban (RADIO GUERRILLA) și Bianca Boitan-Rusu (Padina Fest) a pariat pe trupe extrem de noi, foarte puțin sau deloc cunoscute publicului de festivaluri sau ascultătorilor de radio.

posterpadina_joi-2

Așadar, voturile juriului au mers către: The Youngest of my Sons, Paper Magik, Fried Friend și Tertip.

Foto: theyoungestofmysons.bandcamp.com
Foto: theyoungestofmysons . bandcamp . com

Una dintre trupele apărute recent pe scena românească de indie și rock alternativ, The Youngest of my Sons aduce pentru public o muzică bine conturată, ce trece de la inocență la melancolie, prin tot spectrul de trăiri intense.  Melodiile se construiesc pe baza unor idei simple, a elementelor cotidiene traduse în sunet.

Foto: facebook.com /papermagikofficial
Foto: facebook.com /papermagikofficial

paper magik este un proiect inovativ pe piața muzicală din Romania. Mai mult despre oameni și povești decât doar despre muzică, paper magik transpun în piese care nu pot fi încadrate într-un singur gen muzical, cele mai profunde emoții. De aceea, mai bine am spune că ei cântă origami rock, decât să ne complicăm cu definirea unui stil atât de eterogen.

Foto: facebook.com /tertiptrtp
Foto: facebook.com /tertiptrtp

Tertip este o trupă din Brașov înființată la începutul anului 2015 de către Diana Dolcan și George Pandrea. Stilul abordat  reprezintă un melange de versuri și inflexiuni RnB, beat-uri hip hop și texturi electronice ce conferă fiecărei piese o lume și o trăire proprie.

Foto: facebook.com /friedfriend
Foto: facebook.com /friedfriend

Sound-ul Fried Friend poartă atât marca instrumentului acustic sau analogic cât și a sunetului digital condus de sintetizatoare, drum machine-uri, sample-uri, etc. La bază, stilul Fried Friend este Rock & Post-Rock Electronic cu accente puternice de DNB.

Abonamentele pentru cele patru zile de festival se pot achiziționa din rețelele MyTicket.ro, Eventim și www.iabilet.ro la prețul de 100 lei.

Pentru ziua de joi biletele costă 20 lei și se pot achiziționa exclusiv de la intrarea în zona de festival.

1 thoughts on “Câştigătorii concursului NEWCOMERS PADINA FEST 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.