B-TON

September 25th, 2018

În vremuri în care (cică) ”ora exactă” în muzică se dă prin emisiuni de TV de tip circotecă unde jurații sînt puși pe miștouri și modul de selecționare a concurenților bate în proporții covîrșitoare logica elementară, B-TON se încăpățînează să reziste. 18 ani de muzică cinstită, autentică, marca B-TON a adunat în jurul trupei un număr numeros de fani care nu contează prin prisma numărului în sine ci prin dedicarea și calitatea acestora.

După zece ani de creştere şi schimbare continuă, trebuie să-i amintim şi pe cei care ne-au fost colegi de trupă în aceşti ani necesari pentru maturizare şi să le mulţumim pentru contribuţia lor la consolidarea B-ton(ului). Este vorba de Gălbenuş (chitară, între 2000 şi 2003), Norby (voce, 2000-2001), Charlie (voce, 2001-2004) şi Dănutz (tobe, 2000-2009)

declara Fly acum 8 ani cu ocazia concertului aniversar de 10 ani. La acel moment trupa era formată din: Fly, Bobo, Călin- Venin şi Bogdan. La începutul anului 2005 B-TON finalizează albumul de debut „Văduva albă”, care apare la Rebel Music în cursul lunii aprilie. Înregistrările se desfășurau la studioul VDV Music, cu Adrian Despot la butoane (care semnează şi producţia muzicală).

Astăzi B-TON este: Fly (chitară + voce), Radu Sebastian Sîrbuț (bas) și Dan Lucian Savu (tobe).

Muzica lor este greu de clasificat, o combinație de punk rock cu metal plină de elemente inedite, o combinație care emană o energie aparte.

Anul acesta, pe 17 martie,  B-Ton a serbat 18 ani de existenta in orasul de pe Bega, in Club Reflektor. Cu acest prilej băieții au promis realizarea primului Vinyl & DVD Live din istoria trupei.

https://www.youtube.com/watch?v=u_gEYXrnaLQ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.