Gonjasufi pentru prima oară în România

May 10th, 2017

Artistul american de hip-hop avangardist Gonjasufi va concerta, în premieră în România, weekend-ul acesta: vineri, 12 mai, după ora 21, la București, în Control Club și sâmbătă, 13 mai, de la ora 23, la Cluj-Napoca, în Form Space. Ambele show-uri vor fi deschise de duo-ul hip-hop californian Skrapez .

Gonjasufi aka Sumach Ecks, american cu rădăcini mexicane și etiopiene, este un artist versatil, colaborator al casei de discuri Warp, producător talentat, DJ, actor și profesor de yoga.

Activ pe scena hip-hop avangardistă din San Diego încă din anii ’90, Ecks a intrat în atenția Warp Records în 2008, datorită colaborării sale cu muzicianul californian Flying Lotus. A urmat albumul de debut, A Sufi and a Killer (Warp Records, 2010), o colaborare cu producătorul Gaslamp Killer, apoi încă două albume de studio, numeroase colecții de remixuri și EP-uri.

Timbrul unic al vocii lui Ecks, descris de Pitchfork drept „un croncănit înfricoșător, răvășitor, insinuant, un hibrid spiritual între George Clinton și Lead Belly” își lasă amprenta în muzica sa, predominant experimentală, combinând beat-uri urbane cu acorduri psihedelice, acid-funk și garage rock, într-un amalgam artistic ce i-a adus aprecierea criticilor și publicului deopotrivă.

Aflat la finalul unui turneu european de promovare a celui mai recent album, Callus, lansat anul trecut, Gonjasufi va concerta pentru prima dată în Romania, alături de Skrapez.

Piesele lui Gonjasufi sunt niște poțiuni alchimice, in care încap hip-hop, rock sau funk distorsionate, plus o voce care-ți scormonește prin tot spectrul de emoții. – Scena9

Gonjasufi seduce nu doar prin descompunerea și amestecarea genului trip-hop cu soul, dub, nițel rock psihedelic și noise, ci mai ales prin povestea de viață a omului, care iese în evidență prin dependența de droguri, yoga și retorica încărcată socio-politic din versurile sale. – Art7.

Concertele Gonjasufi din Romania sunt organizate de Control Club (București) și Form Space (Cluj-Napoca), cu sprijinul OneDay.

Biletele pentru show-ul de la Bucuresti se pot achizitiona in avans, la pretul de 50 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) si librariile partenere Eventbook.

Pentru show-ul de la Cluj-Napoca, biletele vor fi disponibile in seara evenimentului, la Form Space (Aleea Stadionului, nr. 2), la pretul de 20 de lei inainte de ora 0.00 si 30 de lei dupa miezul noptii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.